Novice

Zaščitno kaljeno steklo in namestitev

ZAKAJ SE UPORABLJA ZAŠČITNO KALJENO STEKLO?

Zaščititi nekaj s steklom na splošno nima smisla. Obstaja razlog, zakaj avtomobili ne uporabljajo navadnega stekla. Razbito navadno steklo predstavlja tveganje za varnost in zato se različni proizvajalci stekel težavi želijo izogniti. Kaljeno steklo je obdelano s toploto in procesom stiskanja, tako da lahko prenese večjo silo ali pritisk na svoji površini. Tukaj ni dvoma, da je kaljeno steklo nekajkrat močnejše v primerjavi z navadnim steklom. Izredno pomembno je, da zaščitno kaljeno steklo uporabljate na zaslonu telefona, saj je v konstantnem stiku z našimi rokami in obrazi. Iz popolnoma enakega razloga se tudi ta vrsta stekla uporablja na vetrobranskih steklih, saj se steklo pri razbitju ne razleti ampak ostale celotno in razpokano.

Nasvet pri nakupu zaščitnega kaljenega stekla

Poskrbite, da izbrano zaščitno kaljeno steklo “skoraj” doseže rob telefona, saj s tem dobro ščiti celotno sprednjo površino telefona in celoten zaslon pred udarci in drugimi nezgodami. V redkih primerih zaščitno kaljeno steklo ne pokriva celotnega zaslona in takšno zaščitno kaljeno steklo močno odsvetujemo. Poskrbite za izbiro prave zaščite in izberite zaščitno kaljeno steklo v naši spletni trgovini. Uporabi kupon kodo ZAŠČITA5 in pridobite – 5% popusta pri nakupu zaščitnega kaljenega stekla v naši spletni trgovini.

Kako namestiti zaščitno kaljeno steklo na telefon?

Sedaj, ko ste sprejeli dobro odločitev o nakupu zaščitnega kaljenega stekla, sledi še enostavna namestitev za boljšo zaščito zaslona telefona. Prvi korak: Priprava Potrebujete mirno roko, mizo, ter vsebino iz paketa, kjer se nahaja zaščitno kaljeno steklo. Paket mora vsebovati alkoholno krpico (mokra) in krpico iz mikrovlaken (suho) ter zaščitno kaljeno steklo, ki je trenutno zapakirano v zaščitni foliji. Drugi korak: Očistite zaslon Izredno pomemben korak, saj bo v nasprotnem primeru zaščitno kaljeno steklo zajelo vso umazanijo, ki se nahaja na zaslonu vašega telefona: olje, prah, ostanke čipsa in ostalo umazanijo. Zato najprej poskrbite, da je telefon zaklenjen ali celo ugasnjen, da vas ne moti med nameščenjem stekla. Vzemite alkoholno krpico in brezhibno očistite celoten zaslon, da na njem ne vidite nobene pikice umazanije oz. prašnih delcev. Takoj zatem vzemite še suho krpico iz mikrovlaken in dobro pobrišite zaslon, da se ta posuši. Tretji korak: Odstranite zaščitno plast Vzemite zaščitno kaljeno steklo, na katerem je trenutno nameščena zaščitna folija, ki ščiti zaščitno kaljeno steklo pred umazanijo in prstnimi odtisi. Poskrbite, da zaščitno kaljeno steklo držite na robovih in nato odlepite folijo, katera se nahaja na lepljivi zadnji strani zaščitnega kaljenega stekla. Lepljivo stran nato obrnite navzdol proti zaslonu telefona. Četrti korak: Poravnava Primite zaščitno kaljeno steklo na robovih z obema rokama in se približajte zaslonu telefona tako, da ga popolnoma poravnate z robovi. Predvsem bodite pozorni na poravnavo pri predelih, kjer se nahaja kamera, zvočnik in gumb “home”. Peti korak: Položite zaščitno kaljeno steklo na zaslon Potem, ko ste poskrbeli, da je zaščitno kaljeno steklo popolnoma poravnano, počasi položite zaščitno kaljeno steklo na zaslon. Takoj boste opazili, da se samodejno »prilepi« na zaslon in pri tem ne pušča zračnih mehurčkov na zaslonu. Popolna namestitev! Šesti korak: Zadnji dotik V kolikor se vam je proces namestitve zaščitnega kaljenega stekla ponesrečil in pri tem opažate zračne mehurčke pod zaščitnim kaljenim steklom, enostavno vzemite suho krpico in z njo potisnite od sredine navzven po celotni površini zaslona. S tem boste uspešno ohranili zaščitno kaljeno steklo na svojem mestu in izločili odvečne zračne mehurčke, ki so se pojavili med namestitvijo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja