Novice

Ovitki za mobije

Prednosti in slabosti različnih vrst ovitkov za mobilne telefone. Kateri je pravi za vas?

Obstajajo trije osnovni elementi zaščite vašega mobilnega telefona, to so ovitki, etuiji in zaščitna stekla. Tokrat si bomo podrobneje pogledali ovitke. Kako ovitek ščiti vaš mobilni telefon, kakšne vrste ovitkov so na razpolago in kaj so njihove prednosti in slabosti.

 

Ovitek za mobi je predvsem namenjen zaščiti zadnjega dela in robov mobilnega telefona. Za boljšo zaščito mobilnega telefona je pri uporabi ovitka potrebno namestiti tudi zaščitno steklo, saj z njim zaščitimo tudi zaslon mobilnega telefona.

 

Na razpolago so različne vrste ovitkov: od tankih, povsem prozornih do barvnih silikonskih ovitkov. Pa tudi takih, ki imajo na zadnji ploskvi kaljeno steklo in tudi bolj ali manj robustnih ovitkov. Nekatere izvedbe ovitkov imajo nad kamero mobilnega telefona še bolj poudarjen poseben rob, ki ščiti kamero, prav tako imajo taki ovitki tudi poudarjen rob na vrhu, kar pomaga pri zaščiti zaslona mobilnega telefona.

 

Pomembna lastnost ovitka je tudi možnost brezžičnega polnjenja, ker vsi ovitki tega ne omogočajo. Posebej je to izrazito pri starejših ovitkih, ko načrtovalci ovitkov temu niso posvečali pozornosti, saj je bilo tudi zelo malo mobilnih telefonov, ki so brezžično polnjenje omogočali.

 

 

Tanek in eleganten ovitek

 

Na sliki je primer zelo tankega in elegantnega ovitka, ki pa ima to pomanjkljivost, da mobilni telefon pomanjkljivo zaščiti na robovih. Zgornji rob, kjer je ovitek pritrjen na zaslon ni v popolnosti zaščiten, zato lahko pri takem ovitku prej pride do poškodbe ohišja in/ali zaslona mobilnega telefona.

 

Izbira takega ovitka pomeni kompromis med vrhunskim dizajnom, eleganco in kvaliteto zaščite.

 

Prozoren silikonski ovitek

 

Prozoren silikonski ovitek za mobi je lahko izdelan v celoti iz silikona, je tanek in eleganca telefona se vidi skozenj. Tam, kjer ima mobilni telefon tipke se v primeru, da je ovitek izdelan povsem iz silikona ta lahko hitro obrabi, seveda odvisno od uporabe tipk in kvalitete materiala.

 

Na voljo so tudi taki ovitki, ki imajo rob ojačan s plastiko ali drugim ustreznim materialom, kar pripomore k boljši zaščiti, prav tako obraba pri tipkah ni tako hitra. Še vedno je tak ovitek zelo eleganten in lahek.

 

Barvni silikonski ovitek

 

Še vedno eleganten, vendar bolj igriv ovitek, saj so na razpolago barve za izpolniti skoraj vsako željo. Zaščita mobilnega telefona je dobra. Izvedba ovitka je lahko taka, kot je ta na sliki, da ima ovitek dodaten rob okoli kamer in s tem dodatno ščiti tudi kamere, ali pa taka, da tega robu nima in je zaščita kamer ustrezno manjša, je pa tak ovitek lahko bolj eleganten.

 

Pri izrezu za kamere sta prav tako dve možnosti, prva je taka kot je na sliki, da ovitek ščiti tudi okolico kamer ali pa ima ovitek izrez za celotno površino kamer.

 

Eleganca telefona pri takem ovitku ne pride do izraza. Je pa tudi tak ovitek zelo lahek in ne doprinese veliko k teži.

 

Ovitek s kaljenim steklom

 

Zelo eleganten ovitek za mobi, ki je lahko izveden s povsem prozorno zadnjo stranjo, da eleganca mobilnega telefona pride do izraza, ali pa v izvedbi, kjer je pod kaljenim steklom bodisi slika, grafika ali pa celo imitacija lesa, marmorja, …

 

Taki ovitki imajo navadno tudi zelo močan rob, ki dobro zaščiti robove mobilnega telefona, pa tudi  rob, s katerim je ovitek pritrjen na mobilni telefon je bolj robusten, saj je tak ovitek precej težji od prej opisanih silikonskih ovitkov in mora biti izveden tako, da ne zdrsne z mobilnega telefona.